OVER ROMEDIA.

Wij zijn Romedia Films, een videoproductiebedrijf opgericht door Robin de Ridder, dat d.m.v. een groot netwerk en jarenlange ervaring streeft naar de filmkwaliteit die jij zoekt. Wat je wensen ook zijn, in een wereld waar video zó belangrijk is geworden, staan wij voor een soepele samenwerking met oog op doeltreffendheid.

 

Romedia Films produceert en ontwikkelt video’s met kinderlijk enthousiasme, een legale portie verslaving en een vleugje rebellie. Wat ons betreft de ideale mix die als basis kan dienen voor producties met de mooiste cinematografisch beelden en de meest inhoudelijke video-montages.

OVER ONS FOTO

TEAM.

Robin_profielfoto_OVERONS

Robin de Ridder

Oprichter Romedia Films
Videograaf en Editor
cos_bestuur_sander

Sander den Otter

Freelance Videograaf en Animator
DSC06599

Aninka Hartman

Content Creator
Yannick5

Yannick Moolhuizen

Freelance Videograaf en Editor
frommel2

Frommel

Warmhouder van de bureaustoel

1991

Robin werd thuis geboren in Bunschoten-Spakenburg. Omdat hij als pasgeboren baby al de regie in handen wilde nemen, besloot hij niet te eten. Dit leidde tot veel ziekenhuisbezoekjes en gedoe. Gelukkig verliep het daarna allemaal wat voorspoediger en groeide hij gezond op met twee broers.

2003

542 punten tijdens de basisschool CITO gaf HAVO advies, maar toch koos Robin voor VMBO-kader op het Meridiaan College in Amersfoort. De reden? Minder lezen en meer doen. Creativiteit en dingen maken ging vóór algemene kennis. Dat waren zijn woorden toentertijd hè.. Hij volgde de opleiding Techniek Breed: Metaal-, Auto- en Electrotechniek.

2007

Het diploma werd gehaald en een vervolgopleiding in het MBO lag voor de hand. Sound en Vision in Amersfoort leek een goede keuze, totdat de opleiding na een half jaar verhuisde naar Utrecht terwijl Robin nog minderjarig was. Verplicht naar Utrecht zonder OV werd een duur geintje, dat hadden ze best mogen communiceren tijdens de open dag. Afijn. Een half jaar experimenteren met camera’s werd het gevolg.

2008

Als –inmiddels 18-jarige mét OV- reisde Robin elke dag op en neer naar Ede voor de MBO opleiding 'Fotonica'. Dit werd toen ook wel het ‘College voor film en televisie’ genoemd. Hier werd de complete basis gelegd als audiovisueel medewerker. Camerawerk, editing, meercameraregie, studiowerk, evenementenorganisatie en opnameleiding stonden op het curriculum. Een ware speeltuin.

2012

Robin studeerde af in de richting van video-editing met zijn eerste korte film ‘Hydrofobia’. Een HBO-opleiding volgde, want er was nog veel te veel te leren. Hij wilde films maken, maar wat voor films? Een docent raadde de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht aan, maar dat leek hem wel te hoog gegrepen.. Toch heeft hij intake gedaan, met succes.

2016

Het HBO liet Robin in verschillende criteria ontwikkelen. In 2016 studeerde hij af als Fictie-Regisseur aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht met zijn korte kinderfilm 'Onderbeds', welke niet veel later in september werd geselecteerd voor het Nederlands Film Festival. Na het ophalen van zijn diploma schreef hij zich in bij de Kamer van Koophandel. Romedia Films was geboren.

2020

Robin werkte voor diverse kleine en grote bedrijven en opdrachtgevers en lanceerde –mede dankzij de coronacrisis- zijn eigen nieuwe platform: Romedia Academy.

6X #wistjedat.

Robin behaalde in 2020 de top10 van de Freelancer of the Year Awards, georganiseerd door ZZP Nederland.

Romedia Films werkt samen met diverse freelancers uit het vak. Zo is Sander den Otter in contact gebleven na een mislukte marktplaatsdeal en is Yannick Moolhuizen een oud-klasgenoot van Robin.

Robin kan wakker gemaakt worden voor een toastje brie, bugles chips met smeerkaas en een rijk belegde pizza. Yum!

Robin organiseert sinds 2015 elk jaar een nieuwjaarsborrel in Amersfoort voor andere creatieve ondernemers. Hier komen zo’n 200-250 mensen op af en blijft elk jaar groeien.

Robin was nooit van plan trouwfilms te gaan maken. Tot zijn oudste broer ging trouwen. ” Ach, we proberen het gewoon..” De film en het draaien ervan beviel zo goed, dat de eerste bruidsparen direct in de rij stonden.

Robin won meerdere prijzen op binnen- en buitenlandse filmfestivals met korte films die op de portfoliopagina te zien zijn.