Basiscursus Videografie door Robin de Ridder

"If a picture is worth a thousand words, what is a video worth?"

Ik wil meedoen!

Wat een vrijheid als je je eigen video's kunt maken. 

Video is niet meer weg te denken uit het online landschap. Fotografen willen zich laten omscholen, ondernemers willen hun eigen tutorials opnemen, jongeren willen furore maken op youtube, moeders willen 'filmpjes' van hun kinderen maken, bedrijven willen eigen controle en zelfstandig ondernemers willen zichzelf nóg zichtbaarder maken op sociale media en hun website.

Logisch, want video werkt gewoon. Dat is inmiddels wel duidelijk. YouTube, Instagram, TikTok en Snapchat bewijzen dat wanneer je weet hoe je een degelijke video moet maken, de wereld aan je voeten ligt. 

Ik maak inmiddels gemiddeld 2-3 video's per week. Dat betekent dat ik grofweg om de 2 dagen een nieuwe video exporteer. Dát is pas praktijkervaring opdoen. Videografie is simpelweg een praktijkvak wat je niet zomaar leert uit een boekje. Daarom is dit de énige cursus waarbij je  onbeperkte begeleiding  krijgt.

Basiscursus Videografie Robin de Ridder

basiscursus-videografie

 • Complete Videografie cursus
 • Direct beginnen, in je eigen tempo
 • 40+ lessen met teksten, afbeeldingen én uitlegvideo's
 • Unieke downloads: Handige bestanden en directe links
 • Praktijkopdrachten en interessante experimenten 
 • Volledige toegang tot de exclusieve supportgroep op de Academy
 • Geschikt voor iedereen met een camera (DSLR, Systeemcamera of zelfs telefoon)
 • Volgen via jouw Computer, Tablet of Smartphone
Ja, die wil ik!


10 Modules | 40 Lessen

Ruim 40 lessen verspreid over 10 modules, welke geheel op eigen wijze worden aangeboden.

Downloads

Diverse extra downloads zoals o.a. een mappenstructuur, een extra E-Book en geluidsbestanden.

Leer op jouw manier

Leer via teksten, versterkt door afbeeldingen en/of via ruim 3 uur aan videomateriaal.

Aanbevolen gear

Uniek voor een cursus: Ik deel al mijn aanbevolen gear met directe linkjes naar de producten. Handig!

Exclusieve groep

Krijg samen met gelijkgestemden toegang tot een exclusieve groep voor onbeperkte begeleiding.

Leuke opdrachten

Test je kennis met de verschillende quizzen, toetsen en opdrachten en ontvang een certificaat als je slaagt!
Robin de Ridder

Dit is jouw instructeur!

Robin is fulltime videograaf, ondernemer én YouTuber. Hij is letterlijk elke dag bezig met video's, is op de hoogte van de nieuwste trends en deelt zijn kennis via zijn social media kanalen. Hij is een ervaren spreker die met passie en enthousiasme zijn beroep toegankelijker wil maken. Hij laat met deze basiscursus zien dat iedereen video's kan maken en dat het een perfect medium is voor verhalenvertellers en ondernemers.

Klaar met die eeuwige random YouTubevideo's om te leren hoe je zelf je video's moet maken?


 • Alles over het filmen met je eigen camera, van de essentie van een verhaal tot het begrijpen van de beeldtechnieken
 • Perfect voor alle soorten beginners op het gebied van video
 • Leer de mooiste beelden te maken d.m.v. kadrering, beweging en compositie
 • Tientallen modulen en lessen met theoretische kennis, aangevuld door video's
 • Adviezen over welke apparatuur er beschikbaar is, wat ik gebruik en welke ik voor jou aanraad
 • Interessante thuisopdrachten, grappige experimenten én leerzame toetsen
 • De enige cursus met onbeperkte begeleiding via een externe groep in de community van de Romedia Academy

Ferdy Francis

Cursist

De allereerste geslaagde!

"De cursus is echt goed in elkaar gezet. 👏 Chapeau! Ik vond de video’s echt sterk. De uitleg is duidelijk en na het bekijken van de video’s vullen de teksten daarna goed aan. Ik had al wat basiskennis over mijn camera en première pro maar de modules zoals audio en licht vond ik erg leerzaam. Na de eindtoets heb ik echt het gevoel gehad dat ik ook echt getest was. Scherpe vraagstellingen stonden er tussen. 😁Voor beginnende videografen raad ik deze cursus zeker aan. De prijs vond ik dan ook meer dan waard."

Een greep uit de modules

1. Welkom

Een introductie op wat je gaat leren, wat je mag verwachten en hoe jij je voor kunt bereiden op de rest van de modulen.

2. Benodigheden

We bespreken de essentiële benodigdheden voor het maken van video's, ongeacht welke camera je hebt.

3. Beeldtechniek

Een sprong in het diepe. Hoe werkt je apparatuur? Instellingen, technische mogelijkheden en basisprincipes.

4. Compositie

Hoe maak je de mooiste shots en waarom maak je keuzes voor bepaalde bewegingen? Wat vertel je ermee?

5. Licht

Welke verschillende soorten lampen zijn er en hoe licht je een interviewsetting uit of een kleine studio? Alles over licht!

6. Geluid

Welke microfoon moet je voor welk moment gebruiken? Alles over geluid, microfoons en het opnemen van de stem.

7. Accessoires

Welke accessoires zijn er allemaal die jouw werk als videograaf professioneler én makkelijker kunnen maken?

8. Postproductie

Ik leer je verschillende universele editingstechnieken. Ook komen muziek én het werken met sound design aan bod.

9. Tot slot

Tot slot krijg je een aantal extra tips en hangijzers door de cursus heen waarmee je echt verder kan als maker!

"Ik ben zelf al een tijdje onderweg met het hobbymatig filmen van verschillende klussen (bruiloft, newborn, promotievideo’s). Tijdens deze cursus kwam ik erachter dat er nog zoveel te leren valt! Ik had zelf nog niet helemaal op een rij hoe ik de ISO, sluitertijd en diafragma goed op elkaar afstelde, maar met deze cursus is mij dat eindelijk gelukt. Het is op een zeer heldere en laagdrempelige manier uitgelegd waardoor ik het meteen snapte. Ook het stuk sounddesign vond ik een heel interessant. Hoe je daarmee je video naar een hoger niveau tilt is echt gaaf om te zien/horen. Wat mij betreft een zeer complete cursus, die ook zeker aan te raden is voor iemand die al wat verder is met videografie."
Romy Lamers / Videograaf
"Tijdens mijn hbo-studie heb ik al het één en ander geleerd over de basis van videografie. Toch had ik na het behalen van mijn diploma het gevoel dat mijn kennis die ik in de eerste twee jaar had opgedaan aardig was weggezakt en het misschien wel een goed idee was om de basis weer even op te frissen. Ik ben blij dat ik deze stap heb genomen! Naast het opfrissen heb ik ook veel nieuwe en onverwachte dingen mogen leren. Robin gaf veel bruikbare tips tijdens de cursus. Met de uitlegvideo’s vlieg je door de cursus heen en mocht je het even niet snappen, bekijk je de video gewoon even opnieuw. Ook als je je kennis weer even wil opfrissen een echte aanrader."
Marit Hellings / Foto- en Videograaf

Bonus!

Schaf de Basiscursus Videografie aan en ontvang nu het bijna 40-pagina tellende E-Book 'Startgids Videografie' t.w.v. €15,- vol met tips over zakelijke groei, persoonlijke ervaringen en tricks om geld te verdienen met jouw camera en/of onderneming.

Dit wil ik!
HEADER CAMERA

Camera instellingen

Leer de basis van élke camera kennen door meest fundamentele instellingen te beheersen. We behandelen de algehele beeldtechniek, type sensoren, verschillende soorten lenzen, de belichtingsdriehoek, witbalans, scherpte beheersen, resoluties, framerates en meer.  Geen automatische stand  meer maar begrijpen waarom je iets doet.

Licht en Geluid

Leer hoe je verder dan het plaatje kan kijken en echt een professionele video kunt opbouwen d.m.v. lichtinval, de juiste belichting voor veel voorkomende settings als (youtube)studio's en interviews en welke soorten lampen er zijn. Daarnaast besteden we aandacht aan de essentie van geluid. Welke opties zijn er omtrent microfoons, hoe werken deze en we gaan in op waarom geluid soms  zelfs belangrijker  is dan het beeld.
fundamentele-aankopen

Fundamentele aankopen

Met alleen een camera en lenzen kom je wel heel ver, maar videografie gaat over veel meer dan dat. In deze cursus bespreek ik de fundamentele aankopen voor iedere videograaf. Ik vertel je welke apparatuur ik vaak gebruik, welke ik dus aanraad en hoe je dat het beste kunt gebruiken. Zo  voorkom je miskopen  en bespaar je een hoop geld.

Oefeningen en opdrachten

Videografie is een praktisch vak en kan je simpelweg niet enkel leren van achter een computer. Hoewel wij er alles aan hebben gedaan om het d.m.v. beknopte teksten, afbeeldingen én video's zo duidelijk mogelijk uit te leggen, mag je ook zeker  praktische handigheidjes  verwachten. Zo laten we je van achter je beeldscherm kleine experimenten doen ter verduidelijking van de stof en geven we opdrachten mee die je thuis in je omgeving kunt uitvoeren!

Klaar voor de start?

Gebruik video om jouw of andersman momenten te koesteren, informatie op efficiënte wijze te delen of om je onderneming het bereik te geven wat het verdiend.

basiscursus-videografie
€ 267,-
€ 187,-

Basiscursus Videografie

Dé online cursus voor iedereen die wil leren filmen. Video werkt! Ontdek de wereld van bewegend beeld: Beeldtechniek, Licht, Geluid, Storytelling en meer. De énige online cursus met onbeperkte begeleiding via onze content creators community.


"Robin's enthousiasme, professionaliteit en zeer goede uitleg maken deze videografie cursus tot een absolute aanrader. Aan de hand van interessante praktijkvoorbeelden worden verschillende videografie principes duidelijk - en vooral in begrijpbare taal - uitgelegd. Erg leerzaam, zeker voor die prijs!"
Kevin Kwee / Portretfotograaf
"Wow! De basiscursus videografie is tot in de puntjes verzorgt door Robin. Hij neemt je stap voor stap mee in het proces en blijft op een begrijpelijk niveau. Als oud-docent fotografie heb ik vooral gelet op hoe kundig hij de informatie didactisch overbrengt. Zowel tekstueel als visueel."
Johan Swaneveld
Johan Swaneveld / Oud-docent
"Ik wil Robin bedanken voor het delen van alle inzichten. Ik ben erg gegroeid in het gebruik van de camera, met keuzes hoe en wat te filmen en ook goede tips gehad bij het monteren. Robin kan met veel geduld goed en rustig uitleggen. Twijfel niet voor dit geld.. Een absolute aanrader!"
Anita Broekhuizen / Beginnend Videograaf