Over

Ons verleden, heden en toekomstvisie.

Over Romedia Films

Romedia Films is in 2016 opgericht door Robin de Ridder en helpt met een groot netwerk van freelancers andere zzp'ers, ondernemers en bedrijven groeien met betere video's.

"Dat doen we door met kinderlijk enthousiasme, een legale portie verslaving en een vleugje rebellie, doelgerichte videocontent te produceren voor grote en kleine opdrachtgevers. In een wereld waar video zó belangrijk is geworden staan wij voor een soepele samenwerking met oog op doeltreffendheid. Daarnaast is het mijn persoonlijke missie om gelijkgestemden beeldmakers (foto/video/grafisch) te verbinden via de Romedia Academy en elke week de beste, leukste en nuttigste tipvideo's te delen via het gelijknamige YouTubekanaal." - Robin

Wij helpen jou met het maken van betere video's

voor Videografen

Wij bieden workshops, coaching en trainingen aan voor andere videografen die meer uit hun camera, onderneming of henzelf willen halen.

voor Ondernemers

Wij helpen ondernemers en zzp'ers om zichzelf nog persoonlijker te presenteren op hun website, social media of via klantgerichte videoboodschappen.


voor Bedrijven

Wij maken video's voor bedrijven om hun doelgroep beter te kunnen bereiken. Denk aan bedrijfsfilms, interne communicatie of sfeerimpressies van evenementen.


Timemachine

Een snelle reis door de tijd

1991

Robin werd thuis geboren in Bunschoten-Spakenburg. Omdat hij als pasgeboren baby al de regie in handen wilde nemen, besloot hij niet te eten. Dit leidde tot veel ziekenhuisbezoekjes en gedoe. Gelukkig verliep het daarna allemaal wat voorspoediger en groeide hij gezond op met twee oudere broers.

2003

542 punten tijdens de basisschool CITO gaf HAVO advies, maar toch koos Robin voor VMBO-kader op het Meridiaan College in Amersfoort. De reden? Minder lezen en meer doen. Creativiteit en dingen maken gingen voor hem vóór algemene kennis. Dat waren zijn woorden toentertijd hè.. Hij volgde de opleiding Techniek Breed: Metaal-, Auto- en Electrotechniek.

2007

Het diploma werd gehaald en een vervolgopleiding in het MBO lag voor de hand. Sound en Vision in Amersfoort leek een goede keuze, totdat de opleiding na een half jaar verhuisde naar Utrecht terwijl Robin nog minderjarig was. Verplicht naar Utrecht zonder OV werd een duur geintje, dat hadden ze best mogen communiceren tijdens de open dag. Afijn. Een half jaar experimenteren met camera’s werd het gevolg.

2008

Als –inmiddels 18-jarige mét OV- reisde Robin elke dag op en neer naar Ede voor de MBO opleiding 'Fotonica'. Dit werd toen ook wel het ‘College voor film en televisie’ genoemd. Hier werd de complete basis gelegd als audiovisueel medewerker. Camerawerk, editing, meercameraregie, studiowerk, evenementenorganisatie en opnameleiding stonden op het curriculum. Een ware speeltuin waar het fundament werd gelegd.

2012

Robin studeerde af in de richting van video-editing met zijn eerste korte film ‘Hydrofobia’. Een HBO-opleiding volgde, want er was nog veel te veel te leren. Hij wilde films maken, maar wat voor films? Een docent raadde de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht aan, maar dat leek hem wel te hoog gegrepen.. Toch heeft hij de toelating gedaan, met succes.

2016

Het HBO liet Robin in verschillende criteria ontwikkelen. In 2016 studeerde hij af als Fictie-Regisseur aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht met zijn korte kinderfilm 'Onderbeds', welke niet veel later in september werd geselecteerd voor het Nederlands Film Festival. Na het ophalen van zijn diploma schreef hij zich in bij de Kamer van Koophandel. Romedia Films was geboren.

Wist je dat..?

These slides will be slide-able on the live version of your page!
FOTY Awards

..Robin in 2020 de top10 van de FOTY AWARDS (freelancer of the year awards) haalde, georganiseerd door ZZP Nederland. Er deden in totaal ruim 1500 freelancers mee.

Ms. Nameless
Add Your Stars
Trouwfilms?!

..Robin nooit van plan was om trouwfilms te gaan maken? Dit veranderde toen zijn oudste broer ging trouwen. Dit huwelijkscadeau was een eenmalige uitzondering, totdat de aanvragen voor bruiloften o.b.v. die film plots binnen stroomden. Een eer!

Ms. Nameless
Add Your Stars
Netwerkborrel

..Romedia Films sinds 2015 elk jaar een nieuwjaarsborrel organiseert, waar zo'n 200-250 andere creatieve ondernemers op af komt?

Content Creators Nieuwjaarsborrel 2022
Ms. Nameless
Add Your Stars

Guilty pleasure..

..Robin kan worden wakker gemaakt voor een toastje brie, bugles nacho cheese chips met smeerkaas of een rijk belegde pizza?! YUM!

Ms. Nameless
Add Your Stars